skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować do zrobienia eintopfa. Obierz ziemniaki, marchewkę, cebulę i czosnek.
Krok 2:
Pokrój marchewki i ziemniaki o tej samej wielkości w średniej wielkości kostkę. Pokrój cebulę również niezbyt drobno.
Krok 3:
W rondlu z grubymi krawędziami rozgrzej olej roślinny. Możesz gotować Eintopf w kotle lub w żeliwie, będzie jeszcze smaczniejszy. Dodaj marchewkę i cebulę. Ciągle mieszając smaż warzywa przez dziesięć minut na średnim ogniu.
Krok 4:
Dodaj ziemniaki do garnka, ponownie mieszając gotuj wszystko razem przez około 5 minut.
Krok 5:
Ogień do maksimum. Napełnij garnek bulionem (możesz użyć bulionu z kurczaka, warzyw lub po prostu wrzącej wody, będzie nie mniej smaczny). Dodaj liść laurowy do całej zawartości. Po ugotowaniu zmniejsz ogień do minimum i gotuj zupę pod zamkniętą pokrywką, aż wszystkie składniki będą całkowicie ugotowane (zajmie to około dziesięciu minut). Pokrój kiełbaski w plastry (jeśli to konieczne, najpierw usuń skórkę z kiełbasy).
Krok 6:
Czosnek drobno posiekaj arbitralnie lub przepuść przez prasę. Wyślij kiełbaski i czosnek na patelnię. Ogień ponownie do maksimum. Sól do smaku. (ostrożnie z solą, gdy zupa zostanie zaparzona, stanie się bardziej słona z powodu kiełbas).
Krok 7:
Gdy zupa zacznie bulgotać, Wyślij do niej drobno posiekaną natkę pietruszki i natychmiast zdejmij patelnię z ognia. Pod zamkniętą pokrywką pozostaw aintopf na co najmniej piętnaście minut.
Krok 8:
Podczas serwowania pieprz do smaku.
jeśli chcesz smacznie i satysfakcjonująco nakarmić całą swoją rodzinę, proponuję ugotować Aintopf "marchew".
Eintopf to bardzo gęsta zupa, zwykle gotowana na bulionie z kurczaka, mięsa lub warzyw. W rzeczywistości do zupy można dodać dowolne warzywa, które są dostępne w lodówce.
zamiast kiełbas Kabanossi można użyć dowolnej kiełbasy wędzonej lub wędzonej, można również dodać wędzone kiełbaski lub inne wędzone mięso.
Eintopf można podawać ze śmietaną posypaną zielem angielskim lub czarnym pieprzem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g