skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mąkę najlepiej przesiać. Dorsz. Smalec jest opcjonalny, ale sam dorsz jest bardzo suchy. Woda o temperaturze pokojowej.
Krok 2:
Wydaje mi się, że prostsze jest ciasto na pierogi, chyba tylko omlet:) Wymieszaj wszystkie składniki i zagniataj jednorodne, gładkie, nie lepkie ciasto. Przykryj lub zawiń w torebkę, aby się nie zakwitła, aw międzyczasie przygotuj nadzienie.
Krok 3:
Ryba i smalec skręcone w maszynce do mięsa. Drobno posiekana cebula. Sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wymieszane i nadzienie gotowe.
Krok 4:
Jak rozwałkować pierogi, myślę, że nie muszę mówić. Każda gospodyni przynajmniej raz w życiu próbowała się w tym fascynującym procesie:) Podobnie jak ciasto, możesz wziąć absolutnie wszystko. Być może masz już przepis na ulubione ciasto na pierogi. Miałem dużo ciasta i mięsa mielonego, aby zaoszczędzić czas, nałożyłem Duże pierogi. Będę je zamrażać, więc wyślę je do mrozu na talerzach dobrze zakurzonych mąką.
Krok 5:
I proces się udał... A jeśli zrobisz to w kilku rękach, czas będzie nie tylko szybszy, ale także przyjemniejszy...
Krok 6:
W rezultacie okazało się, że jest taka kupa pyszności. W sumie dostałem 2,6 kg mrożonych pierogów lub 102 sztuki. Nie przejadaj się:)
Krok 7:
Zwykle gotuję w osolonej wodzie z liściem laurowym i małą cebulką. Okazuje się bardzo soczysty, smaczny i niezwykły!!! Elegancka opcja urozmaicenia diety. Mam nadzieję, że przepis Ci się spodobał!!! Dzięki za uwagę!! Smacznego!!!
jeśli nie znalazłeś zastosowania mielonej ryby (fileta) lub masz już dość zwykłych potraw, spróbuj ugotować te pierogi. Bardzo nietypowe i ciekawe połączenie. Poczęstowano mnie fajnym filetem z dorsza, który sam w sobie jest dość suchy i znalazłem wyjście z sytuacji:) ale pierogów według tego przepisu nie można nazwać chudymi, ponieważ dla soczystości dodałem trochę smalcu. Ale to jest opcjonalne. Podobnie jak ciasto, możesz wziąć absolutnie wszystko.
naprawdę mam nadzieję, że spodoba ci się ta kombinacja!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filet z dorsza - 80 kcal/100g