Zupa serowa z wędzonymi kiełbaskami

na pierwszy dzisiaj pyszna zupa serowa! Aromatyczna i obfita zupa z roztopionym serem! Urozmaiciliśmy smak wędzonymi kiełbaskami. Można go przygotować zarówno z gotowanymi sutkami, jak i myśliwskimi. Głównym warunkiem jest wysokiej jakości ser topiony!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 56 % 5 g
węglowodany 22 % 2 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj proste produkty. Obierz warzywa. Weź wysokiej jakości ser topiony - smak zupy całkowicie od niego zależy!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przede wszystkim pokrój ziemniaki w kostkę około 1 * 1 cm, możesz je pokroić według własnego uznania, podoba mi się bardziej w zupie. Wlać wrzącą wodę i gotować.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowanie smażenia. Pokrój cebulę w małą kostkę. Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż cebulę do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj marchewki na średniej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj marchewki do cebuli i kontynuuj smażenie warzyw razem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sprawdzamy ziemniaki - powinny być praktycznie ugotowane. Ser topiony kroimy w kostkę, dzięki czemu lepiej rozpuści się w zupie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj ser do ziemniaków, wymieszaj. Już w trakcie mieszania zobaczysz-ser topi się)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kiełbaski kroimy w krążki. Mam je wędzone. Możesz wziąć kiełbaski mleczne - smak zupy będzie zależeć od odmiany kiełbas! Wędzone kiełbaski nadają niepowtarzalny smak!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj kiełbaski do smażenia, wymieszaj, pozwól im lekko usmażyć.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj gotową smażenie do zupy, wymieszaj. Sól-pieprz do smaku. Po prostu spróbuj, ponieważ kiełbaski i ser topiony mają swoją sól, nie przesadzaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Warzywa (u mnie to koperek i pietruszka) posiekaj i dodaj do zupy. Nie żałuj zieleni - jest tu bardzo na miejscu! Niech się zagotuje na dużym ogniu, zmniejsz płomień, gotuj przez 5 minut. Wyłącz ogrzewanie, przykryj szczelnie pokrywką i pozostaw zupę na 10 minut. Smak będzie jeszcze lepszy! Przebadany)

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Podawaj zupę z kawałkiem świeżego chleb. Jest bardzo smaczny. Gotuj dla zdrowia!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

główną atrakcją tego dania są wędzone kiełbaski lub kiełbaski. To oni nadają ten szczególny, niepowtarzalny smak i aromat.
ogólnie zupa serowa jest "polem aktywności". Zamiast wędzonych składników można dodać-smażone grzyby, gotowane mięso, kiełbaski mleczne. Wszystko według Twojego gustu! Spróbuj!
gotuj dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy