skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste produkty. Obierz warzywa. Weź wysokiej jakości ser topiony - smak zupy całkowicie od niego zależy!
Krok 2:
Przede wszystkim pokrój ziemniaki w kostkę około 1 * 1 cm, możesz je pokroić według własnego uznania, podoba mi się bardziej w zupie. Wlać wrzącą wodę i gotować.
Krok 3:
Gotowanie smażenia. Pokrój cebulę w małą kostkę. Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż cebulę do miękkości.
Krok 4:
Zetrzyj marchewki na średniej tarce.
Krok 5:
Dodaj marchewki do cebuli i kontynuuj smażenie warzyw razem.
Krok 6:
Sprawdzamy ziemniaki - powinny być praktycznie ugotowane. Ser topiony kroimy w kostkę, dzięki czemu lepiej rozpuści się w zupie.
Krok 7:
Dodaj ser do ziemniaków, wymieszaj. Już w trakcie mieszania zobaczysz-ser topi się)
Krok 8:
Kiełbaski kroimy w krążki. Mam je wędzone. Możesz wziąć kiełbaski mleczne - smak zupy będzie zależeć od odmiany kiełbas! Wędzone kiełbaski nadają niepowtarzalny smak!
Krok 9:
Dodaj kiełbaski do smażenia, wymieszaj, pozwól im lekko usmażyć.
Krok 10:
Dodaj gotową smażenie do zupy, wymieszaj. Sól-pieprz do smaku. Po prostu spróbuj, ponieważ kiełbaski i ser topiony mają swoją sól, nie przesadzaj.
Krok 11:
Warzywa (u mnie to koperek i pietruszka) posiekaj i dodaj do zupy. Nie żałuj zieleni - jest tu bardzo na miejscu! Niech się zagotuje na dużym ogniu, zmniejsz płomień, gotuj przez 5 minut. Wyłącz ogrzewanie, przykryj szczelnie pokrywką i pozostaw zupę na 10 minut. Smak będzie jeszcze lepszy! Przebadany)
Krok 12:
Podawaj zupę z kawałkiem świeżego chleb. Jest bardzo smaczny. Gotuj dla zdrowia!
Krok 13:
Smacznego!
główną atrakcją tego dania są wędzone kiełbaski lub kiełbaski. To oni nadają ten szczególny, niepowtarzalny smak i aromat.
ogólnie zupa serowa jest "polem aktywności". Zamiast wędzonych składników można dodać-smażone grzyby, gotowane mięso, kiełbaski mleczne. Wszystko według Twojego gustu! Spróbuj!
gotuj dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g