marynata na zimę z pomidorem ze świeżych ogórków w słoikach

przygotuj marynatę latem-podziękuj sobie zimą!). Bardzo lubię tę zupę i znacznie łatwiej jest przygotować marynatę na zimę niż gotować ją za każdym razem. został wykonany przez naszych przodków, ponieważ ostateczny przepis na marynatę powstał na początku XIX wieku. Nawiasem mówiąc, jeśli z jakiegoś powodu nie lubisz jęczmienia perłowego, możesz go zastąpić ryżem, ale smak zupy radykalnie się zmieni.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 2 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 71 % 12 g
79 kcal
IG: 92 / 0 / 8

metoda gotowania

czas gotowania: 20 D

świeże ogórki i marchewki są starte na grubej tarce. Nie lubię Tarek i używam robota kuchennego. Możesz pokroić ogórki w kostkę i zetrzeć marchewkę.
pokrój cebulę na półpierścienie.
podsmaż cebulę i marchewkę na średnim ogniu, ciągle mieszając. Następnie dodaj ogórki i gotuj powstałą mieszaninę przez około 20 minut.
następnie włóż koncentrat pomidorowy do mieszanki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
bierzemy duży garnek, w którym mieszamy duszone warzywa, gotowane jęczmień perłowy, cukier, sól, ocet i olej roślinny.
doprowadzić do wrzenia i na gorąco ułożyć w czystych, suchych słoikach i przykryć pokrywkami.
przechowuj przygotowaną na zimę marynatę ze świeżych ogórków z jęczmieniem perłowym w ciemnym, chłodnym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy