lukier królewski

lukier królewski - na królewskie desery! Gotuj, Królowo! Lukier królewski po angielsku-royal icing. Ozdabia ciasta, a także pierniki. Z niego wykonane są figurki, wzory o niespotykanym pięknie i wszystko inne, co będzie przypominało fantazję Mistrzów. Przepis na taki lukier jest trzymany w tajemnicy przez niektórych szefów cukierników, a ja ci go podam bez oglądania się za siebie.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 97 % 77 g
295 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

1. Dodaj sok z cytryny do białek i dobrze wymieszaj.
2. Przesiej cukier puder do białek z sokiem.
3. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką, nie ubijając ich. W razie potrzeby dodaj więcej cukru pudru.
właściwa konsystencja lukru królewskiego jest dość gęsta. Spróbuj upuścić go na stół lub deskę, powinien być umiarkowanie płynny i błyszczący.
miłej zabawy i powodzenia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy