Jak gotować smażone wieprzowiny

przepyszne danie na rodzinny obiad. Okazuje się pyszne! Jak gotować smażone wieprzowiny-dobre pytanie, ponieważ istnieje wiele informacji na temat toksyczności grzyba. Ale cienkie świnie są trujące, a grube należą do grzybów jadalnych. Okazują się bardzo smaczne, gdy znasz wszystkie niuanse gotowania.
TataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
7 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 2 h 50 min

dokładniej, grube świnie należą do warunkowo jadalnych grzybów. Oznacza to, że możesz je jeść, ale smak jest uważany za niski. Chodzi o to, że musisz umieć je ugotować. Wtedy okazują się szczególnie smaczne! Ale nadal musisz pamiętać, że wszelkie grzyby lepiej jeść z umiarem i nie są zalecane do odżywiania małych dzieci.

ważne jest, aby zbierać świnie na ekologicznie czystym terenie-z dala od dróg, przemysłu, dużych osad. Jest to ważne, ponieważ świnie pochłaniają szkodliwe substancje ze środowiska. Sortuj grzyby, po umyciu i przenieś do dużej głębokiej miski. Wlej grzyby osoloną zimną wodą i pozostaw na 24 godziny. W tym czasie 5 razy zmieniamy wodę na świeżą.

kiedy minie ten czas, opłucz grzyby, pokrój na duże kawałki (jeśli grzyby są małe, zostaw je w całości) i przenieś do dużego rondla. Napełnij je wodą, dodaj sól i wyślij do pieca. Ciepło jest silne. Doprowadź wodę do wrzenia, po podgrzaniu zmniejsz do umiarkowanego i gotuj świnie przez 10 minut. Wrzuć grzyby do durszlaka, dobrze spłucz, włóż z powrotem do rondla, napełnij wodą, dodaj sól. Powtarzamy proces 2 razy, ale po raz trzeci gotujemy po gotowaniu przez 40 minut. Następnie ponownie wrzuć grzyby do durszlaka, spłucz i pozwól, aby nadmiar wilgoci spłynął.

w tym czasie obieramy cebulę z łuski, kroimy ją w małe kostki lub siekamy - zależy to od osobistych preferencji. Kładziemy dużą patelnię na średnim ogniu, do której wlewamy olej roślinny. Możesz użyć zarówno rafinowanego słonecznika, jak i oliwy. Podgrzej patelnię olejem, a następnie włóż do niej przygotowaną cebulę. Smaż przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie przezroczysty i lekko rumiany.

następnie dodaj grzyby na patelnię. Smaż je na średnim ogniu, nie zapominając o mieszaniu, aż będą ugotowane - przez 20 minut. W tym procesie próbujemy soli i, jeśli to konieczne, dodajemy sól. Możesz również dodać ulubione przyprawy lub aromatyczne zioła, które nadadzą prostemu daniu wyrafinowany akcent. Na przykład dobrze sprawdzają się włoskie zioła.

gotowe grzyby podajemy z dowolnym odpowiednim dodatkiem: gotowanymi ziemniakami, zbożami, makaronem. Udekoruj według uznania świeżymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świnki - 73   kcal/100g

Podobne przepisy