letnia zupa z klopsikami, warzywami i ziołami

letnia pyszna zupa, którą jesz przynajmniej codziennie! Przepis na szybkie gotowanie bardzo smacznego i aromatycznego dania, które z pewnością zaskoczy swoim smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 57 % 4 g
węglowodany 14 % 1 g
50 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznej i aromatycznej zupy z cukinii z klopsikami. Kładziemy garnek z wodą na kuchence, do której dodajemy sól do smaku i doprowadzamy do wrzenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój niezbyt drobno cebulę i połowę zielonej papryki w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jednego pomidora w dość dużą kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj połowę marchewki na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W przegotowanej wodzie ostrożnie układamy ugotowane klopsiki, które gotujemy przez około dwadzieścia minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż posiekaną cebulę na patelni rozgrzanej na kuchence z olejem roślinnym i smaż na średnim ogniu, aż będzie złoty, mieszając łopatką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój połowę młodej cukinii w dość dużą kostkę, jeśli skóra jest gruba, musisz ją przyciąć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj startą marchewkę na patelnię do cebuli, równomiernie ją rozprowadzając i mieszając szpatułką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy tylko marchewki zostaną lekko usmażone, dodaj pokrojonego pomidora z papryką na patelnię, przyprawę z mieszanki papryki i wymieszaj wszystkie warzywa szpatułką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj pokrojoną cukinię do garnka z klopsikami i gotuj przez pięć minut, po czym dodaj przygotowany sos warzywny, zioła, liście laurowe i czosnek do smaku. Zamykamy patelnię pokrywką i pozwalamy zupie parzyć przez około siedem minut przy wyłączonym piecu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

szybka w przygotowaniu, pyszna i aromatyczna zupa to marzenie każdej gospodyni domowej! Koniecznie wypróbuj naszą letnią wersję zupy z cukinii z klopsikami. Obfity i jednocześnie lekki, wspaniały letni obiad z warzywami. Cukinia to rodzaj zwykłej dyni o podłużnych owocach i bez rzęs, której owoce mogą być zielone, żółte, czarne lub białe. Miąższ cukinii jest delikatny i gotuje się dość szybko podczas gotowania, można go również jeść na surowo. Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie pysznej zupy cukinii z klopsikami w domu razem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy