skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznej i aromatycznej zupy z cukinii z klopsikami. Kładziemy garnek z wodą na kuchence, do której dodajemy sól do smaku i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2:
Pokrój niezbyt drobno cebulę i połowę zielonej papryki w kostkę.
Krok 3:
Pokrój jednego pomidora w dość dużą kostkę.
Krok 4:
Zetrzyj połowę marchewki na grubej tarce.
Krok 5:
W przegotowanej wodzie ostrożnie układamy ugotowane klopsiki, które gotujemy przez około dwadzieścia minut.
Krok 6:
Rozłóż posiekaną cebulę na patelni rozgrzanej na kuchence z olejem roślinnym i smaż na średnim ogniu, aż będzie złoty, mieszając łopatką.
Krok 7:
Pokrój połowę młodej cukinii w dość dużą kostkę, jeśli skóra jest gruba, musisz ją przyciąć.
Krok 8:
Dodaj startą marchewkę na patelnię do cebuli, równomiernie ją rozprowadzając i mieszając szpatułką.
Krok 9:
Gdy tylko marchewki zostaną lekko usmażone, dodaj pokrojonego pomidora z papryką na patelnię, przyprawę z mieszanki papryki i wymieszaj wszystkie warzywa szpatułką.
Krok 10:
Dodaj pokrojoną cukinię do garnka z klopsikami i gotuj przez pięć minut, po czym dodaj przygotowany sos warzywny, zioła, liście laurowe i czosnek do smaku. Zamykamy patelnię pokrywką i pozwalamy zupie parzyć przez około siedem minut przy wyłączonym piecu.
Krok 11:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
szybka w przygotowaniu, pyszna i aromatyczna zupa to marzenie każdej gospodyni domowej! Koniecznie wypróbuj naszą letnią wersję zupy z cukinii z klopsikami. Obfity i jednocześnie lekki, wspaniały letni obiad z warzywami. Cukinia to rodzaj zwykłej dyni o podłużnych owocach i bez rzęs, której owoce mogą być zielone, żółte, czarne lub białe. Miąższ cukinii jest delikatny i gotuje się dość szybko podczas gotowania, można go również jeść na surowo. Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie pysznej zupy cukinii z klopsikami w domu razem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g