mięso z dodatkami

pyszne i satysfakcjonujące danie do codziennego menu! Każda osoba przynajmniej kilka razy w tygodniu musi jeść mięso, ponieważ każdy produkt, w tym mięso, zawiera takie przydatne substancje, których nie ma w innych produktach i które są niezbędne do normalnego funkcjonowania ludzkiego ciała. Mięso można gotować na wiele sposobów: smażyć, gotować, dusić i piec. Pieczone mięso jest uważane za najzdrowsze i najsmaczniejsze, zachowuje dużą ilość składników odżywczych. A Uzupełnienie pieczonego mięsa dowolnym dodatkiem, na przykład makaronem i sałatką ze świeżych warzyw, sprawi, że obiad będzie kompletny, smaczny i pożywny.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 16 % 5 g
węglowodany 59 % 19 g
177 kcal
IG: 11 / 89 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki na danie według listy. Mięso można użyć dowolnego smaku i obecności, zatrzymajmy się na wieprzowinie, chociaż jest tłusta, ale okazuje się, że po upieczeniu jest bardzo smaczna, soczysta i satysfakcjonująca. Czasami możesz sobie pozwolić na takie danie. Opłucz kawałek mięsa, pokrój w steki o grubości około 2 centymetrów. Opłucz mięso i osusz ręcznikami papierowymi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Natrzyj mięso przyprawami do smaku, możesz ograniczyć się tylko do soli, czarnego pieprzu i szczypty papryki dla smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kładziemy mięso na kawałku folii natłuszczonej oliwą z oliwek, zabezpieczamy krawędzie folii tak, aby pod folią była przestrzeń na górze. Włóż mięso w folii do naczynia do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po określonym czasie wyjmujemy formę z mięsem, otwieramy folię, wkładamy mięso do piekarnika na kolejne 5-10 minut, aby w razie potrzeby łatwo się zrumienić. Podczas pieczenia mięsa przygotujemy przystawkę w postaci sałatki ze świeżych warzyw i gotowanego makaronu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W rondlu kładziemy wodę na kuchence, dodajemy szczyptę soli, doprowadzamy do wrzenia, zanurzamy makaron we wrzącej wodzie. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego. Gotuj makaron przez około 10 minut. Spuść wodę, umyj makaron zimną wodą, dodaj kawałek masła, wymieszaj makaron.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Moje warzywa. Pokrój ogórki w plasterki lub kostki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pomidory kroimy w plasterki lub połówki plasterków, w kostkę. W papryce wycinamy łodygę z nasionami, miąższ kroimy w paski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rzodkiewki kroimy w plasterki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umyj zieloną cebulę, pokrój nożem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umyj warzywa, osusz ręcznikami papierowymi i drobno posiekaj nożem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż wszystkie składniki do głębokiej miski. Dodaj szczyptę soli, czarnego mielonego pieprzu i dopraw śmietaną lub majonezem do smaku. Mieszać. Sałatka jest gotowa.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Podawaj mięso z makaronem i sałatką ze świeżych warzyw do stołu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g

Podobne przepisy