skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na danie według listy. Mięso można użyć dowolnego smaku i obecności, zatrzymajmy się na wieprzowinie, chociaż jest tłusta, ale okazuje się, że po upieczeniu jest bardzo smaczna, soczysta i satysfakcjonująca. Czasami możesz sobie pozwolić na takie danie. Opłucz kawałek mięsa, pokrój w steki o grubości około 2 centymetrów. Opłucz mięso i osusz ręcznikami papierowymi.
Krok 2:
Natrzyj mięso przyprawami do smaku, możesz ograniczyć się tylko do soli, czarnego pieprzu i szczypty papryki dla smaku.
Krok 3:
Kładziemy mięso na kawałku folii natłuszczonej oliwą z oliwek, zabezpieczamy krawędzie folii tak, aby pod folią była przestrzeń na górze. Włóż mięso w folii do naczynia do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny.
Krok 4:
Po określonym czasie wyjmujemy formę z mięsem, otwieramy folię, wkładamy mięso do piekarnika na kolejne 5-10 minut, aby w razie potrzeby łatwo się zrumienić. Podczas pieczenia mięsa przygotujemy przystawkę w postaci sałatki ze świeżych warzyw i gotowanego makaronu.
Krok 5:
W rondlu kładziemy wodę na kuchence, dodajemy szczyptę soli, doprowadzamy do wrzenia, zanurzamy makaron we wrzącej wodzie. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego. Gotuj makaron przez około 10 minut. Spuść wodę, umyj makaron zimną wodą, dodaj kawałek masła, wymieszaj makaron.
Krok 6:
Moje warzywa. Pokrój ogórki w plasterki lub kostki.
Krok 7:
Pomidory kroimy w plasterki lub połówki plasterków, w kostkę. W papryce wycinamy łodygę z nasionami, miąższ kroimy w paski.
Krok 8:
Rzodkiewki kroimy w plasterki.
Krok 9:
Umyj zieloną cebulę, pokrój nożem.
Krok 10:
Umyj warzywa, osusz ręcznikami papierowymi i drobno posiekaj nożem.
Krok 11:
Włóż wszystkie składniki do głębokiej miski. Dodaj szczyptę soli, czarnego mielonego pieprzu i dopraw śmietaną lub majonezem do smaku. Mieszać. Sałatka jest gotowa.
Krok 12:
Podawaj mięso z makaronem i sałatką ze świeżych warzyw do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g