spaghetti z pesto apetyczne i szybkie

spaghetti z pesto dla ukochanej & quot; przytulny wieczór & quot;. Pyszny obiad w ciągu kilku minut jest podawany jako niezależne danie. Łatwy w przygotowaniu-nigdy się nie nudzisz! Smacznego!!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 9 g
tłuszcze 37 % 25 g
węglowodany 49 % 33 g
382 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wybieramy spaghetti do robienia makaronu & quot; Pesto & quot;

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozerwij liście bazylii i włóż do miski blendera lub wygodnego pojemnika

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj ząbek posiekanego czosnku, orzeszki piniowe, sól i pieprz do smaku, zalej 4-5 łyżkami oliwy z oliwek

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze zmiel blenderem na jednorodną masę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj ser do powstałej pasty i dobrze wymieszaj

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój pomidora w kostkę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż wodę do gotowania spaghetti i podgrzej patelnię, pokrój dwa ząbki czosnku i wyślij na patelnię, wlej do niego 3-4 łyżki oliwy z oliwek,

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pomidor wraz z sosem gruzińskim Dodaj do patelni, smażyć mieszając łopatką na średnim ogniu, dodając sól i pieprz do smaku

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Spaghetti zanurzamy w przegotowanej osolonej wodzie i doprowadzamy do gotowania, wyłącz patelnię i zamknij ją pokrywką

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż koncentrat pomidorowy na talerzu i delikatnie na nim spaghetti

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na wierzchu kładziemy SOS & quot; Pesto & quot;

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

Pesto & amp; mdash; sos włoski na bazie bazylii z serem, orzeszkami piniowymi, pomidorami i oliwą z oliwek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g

Podobne przepisy