skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Wybieramy spaghetti do robienia makaronu & quot; Pesto & quot;
Krok 2:

Rozerwij liście bazylii i włóż do miski blendera lub wygodnego pojemnika
Krok 3:

Dodaj ząbek posiekanego czosnku, orzeszki piniowe, sól i pieprz do smaku, zalej 4-5 łyżkami oliwy z oliwek
Krok 4:

Zetrzyj ser na drobnej tarce
Krok 5:

Dobrze zmiel blenderem na jednorodną masę
Krok 6:

Dodaj ser do powstałej pasty i dobrze wymieszaj
Krok 7:

Pokrój pomidora w kostkę
Krok 8:

Włóż wodę do gotowania spaghetti i podgrzej patelnię, pokrój dwa ząbki czosnku i wyślij na patelnię, wlej do niego 3-4 łyżki oliwy z oliwek,
Krok 9:

Pomidor wraz z sosem gruzińskim Dodaj do patelni, smażyć mieszając łopatką na średnim ogniu, dodając sól i pieprz do smaku
Krok 10:

Spaghetti zanurzamy w przegotowanej osolonej wodzie i doprowadzamy do gotowania, wyłącz patelnię i zamknij ją pokrywką
Krok 11:

Rozłóż koncentrat pomidorowy na talerzu i delikatnie na nim spaghetti
Krok 12:

Na wierzchu kładziemy SOS & quot; Pesto & quot;
Krok 13:

Smacznego!
Pesto & amp; mdash; sos włoski na bazie bazylii z serem, orzeszkami piniowymi, pomidorami i oliwą z oliwek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g


