skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybieramy spaghetti do robienia makaronu & quot; Pesto & quot;
Krok 2:
Rozerwij liście bazylii i włóż do miski blendera lub wygodnego pojemnika
Krok 3:
Dodaj ząbek posiekanego czosnku, orzeszki piniowe, sól i pieprz do smaku, zalej 4-5 łyżkami oliwy z oliwek
Krok 4:
Zetrzyj ser na drobnej tarce
Krok 5:
Dobrze zmiel blenderem na jednorodną masę
Krok 6:
Dodaj ser do powstałej pasty i dobrze wymieszaj
Krok 7:
Pokrój pomidora w kostkę
Krok 8:
Włóż wodę do gotowania spaghetti i podgrzej patelnię, pokrój dwa ząbki czosnku i wyślij na patelnię, wlej do niego 3-4 łyżki oliwy z oliwek,
Krok 9:
Pomidor wraz z sosem gruzińskim Dodaj do patelni, smażyć mieszając łopatką na średnim ogniu, dodając sól i pieprz do smaku
Krok 10:
Spaghetti zanurzamy w przegotowanej osolonej wodzie i doprowadzamy do gotowania, wyłącz patelnię i zamknij ją pokrywką
Krok 11:
Rozłóż koncentrat pomidorowy na talerzu i delikatnie na nim spaghetti
Krok 12:
Na wierzchu kładziemy SOS & quot; Pesto & quot;
Krok 13:
Smacznego!
Pesto & amp; mdash; sos włoski na bazie bazylii z serem, orzeszkami piniowymi, pomidorami i oliwą z oliwek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g