makaron z truflami

przygotuj makaron na obiad, pyszny, prosty i szybki! Makaron z truflami podaje się na gorąco natychmiast po ugotowaniu. Danie jest bardzo smaczne, domowe na pewno docenią. Makaron do gotowania powinien być wysokiej jakości, powinien być przygotowany z pszenicy durum.
NataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 13 g
tłuszcze 35 % 22 g
węglowodany 44 % 28 g
352 kcal
IG: 4 / 96 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2. Trzy parmezan na tarce.

3. Rozpuść masło na patelni, następnie wlej śmietanę i dodaj połowę porcji parmezanu, wymieszaj.

4. SOS trzymamy w ogniu przez około 5 minut, w tym czasie solimy i pieprzymy.

5. Łączymy makaron z gorącym sosem, posypujemy pozostałym parmezanem, dekorujemy cienkimi talerzami trufli.

natychmiast podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Trufle świeże - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy