makaron z truflami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
2. Trzy parmezan na tarce.
3. Rozpuść masło na patelni, następnie wlej śmietanę i dodaj połowę porcji parmezanu, wymieszaj.
4. SOS trzymamy w ogniu przez około 5 minut, w tym czasie solimy i pieprzymy.
5. Łączymy makaron z gorącym sosem, posypujemy pozostałym parmezanem, dekorujemy cienkimi talerzami trufli.
natychmiast podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Trufle świeże - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g