skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Włóż kurczaka do zimnej wody, zagotuj na dużym ogniu, zmniejsz ogień i gotuj, usuwając pianę, około 20 minut. W procesie gotowania sól do smaku.
Krok 2:
Wymieszaj, ale nie ubijaj jajka i mleka, dodaj trochę soli. Wygodniej jest to zrobić z każdym jajkiem osobno.
Krok 3:
Wlać mieszaninę na rozgrzaną natłuszczoną patelnię i rozprowadzić na cienkim naleśniku. Piecz z obu stron przez 1-2 minuty.
Krok 4:
Pokrój gotowe naleśniki w krótkie paski.
Krok 5:
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 6:
Najpierw podsmaż cebulę, aż będzie lekko złocista, dodaj marchewki i smaż do miękkości.
Krok 7:
Wyjmij mięso z kurczaka z bulionu i podziel na kawałki.
Krok 8:
Włóż mięso do bulionu, usmaż, dodaj kurkumę, zagotuj i wlej makaron. Gotuj, aż makaron będzie gotowy.
Krok 9:
Dodaj naleśniki jajeczne, koperek, zagotuj i natychmiast zdejmij z ognia. Przykryj i pozostaw na 30 minut.
możesz wziąć dowolną wybraną część kurczaka, ugotować nie dwa, ale trzy naleśniki. W razie potrzeby możesz dodać zmiażdżony czosnek do bulionu jednocześnie ze smażeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g