Sałatka z twarogiem i łososiem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotowane buraki obieramy, kroimy w cienkie plasterki, układamy na płaskim naczyniu.
2. Mięso łososia jest bardzo cienko krojone, układane na burakach.
3. Za pomocą łyżek stołowych rozprowadzamy twarożek, nadając mu schludny kształt.
4. Posyp sałatkę kaparami, lekko pieprzem i polej oliwą z oliwek.
przed podaniem udekoruj sałatkę bazylią.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g