skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek przygotuję wszystkie produkty.
Krok 2:
Suszone śliwki moczyć w ciepłej wodzie przez 10 minut, a następnie spuścić płyn. Pozwól mu lekko wyschnąć i drobno posiekaj na dowolne kawałki.
Krok 3:
Marchew Tru na drobnej tarce.
Krok 4:
Wymieszaj startą surową marchewkę z drobno posiekanymi suszonymi śliwkami i 1 łyżką majonezu.
Krok 5:
Mieszam masę i rozprowadzam na płaskim naczyniu, nadając bazie sałatki kształt serca z dwoma guzkami.
Krok 6:
Ser Tru na drobnej tarce, przepuszczam 1 ząbek czosnku przez prasę. I mieszam z majonezem.
Krok 7:
Ubijając, układam masę serową na warstwie marchwi, zachowując kształt sałatki.
Krok 8:
Ugotuj buraki na drobnej tarce.
Krok 9:
Orzechy włoskie siekam w misce blendera.
Krok 10:
Wysyłam je do buraków i dodaję ząbek czosnku przepuszczony przez prasę. Doprawiam majonezem i mieszam.
Krok 11:
Rozprowadzam masę buraczkowo-orzechową na warstwie sera, pozostawiając lekko otwartą górną część, aby naśladować dekolt.
Krok 12:
Jeśli chcesz, możesz uzupełnić projekt" guzikami " sera i oliwek, aby danie stało się bardziej jak gorset.
Krok 13:
Sałatka "kochanka" z burakami jest gotowa! Wskazane jest usunięcie sałatki na noc w lodówce, ponieważ drugiego dnia składniki są już wystarczająco nasycone i ujawnią swój smak w jak największym stopniu.
takie słodkie danie zaintryguje wszystkich degustatorów na pierwszy rzut oka!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g