kawior z kaszy manny i kapusty morskiej

Chcesz Szybką i ciekawą przekąskę? Przepis dla Ciebie! Kawior z kaszy manny i wodorostów to wegetariańska interpretacja słynnego przepisu na kawior z kaszy manny ze śledziem. W tym przypadku "morski" smak daje kapusta morska. Proporcje są bardzo warunkowe, warto bardziej dostosować się do własnego smaku i pragnienia, aby kawior był grubszy lub bardziej lepki.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 12-19 lutego

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 52 % 15 g
168 kcal
IG: 7 / 93 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty do gotowania kawioru. Ważne jest, aby wziąć ten sam domowy sok, ponieważ sok sklepowy lub rozcieńczona pasta pomidorowa nie będą w stanie dać tak delikatnego i delikatnego smaku. Ale możesz eksperymentować z alternatywnymi opcjami dla domowego soku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść sok pomidorowy i olej roślinny w rondlu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wskazane jest spłukanie kapusty morskiej, ponieważ czasami spotyka się w niej piasek, a nawet kamyki. Pokrój czystą kapustę na krótsze kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sok pomidorowy i olej zacznij podgrzewać, dodaj sól, przyprawy do smaku. Gdy tylko się zagotuje, zdejmij z ognia i powoli dodaj semolinę. Jeśli zostawisz go na ogniu, zawartość rondla zacznie rozpryskiwać się gęstymi kroplami. Intensywnie mieszaj powstałą masę, szybko zgęstnieje.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jeśli okaże się bardzo gęsty, w skrajnych przypadkach możesz dodać trochę wrzącej wody. Włóż posiekaną kapustę morską.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj. I w zasadzie przystawka jest gotowa, w ciepłej formie jest dość jadalna i można ją podawać na stole z kromką świeżego chleba.

oryginalny kawior z kaszy manny i wodorostów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Kapusta morska - 5   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy