skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty do gotowania kawioru. Ważne jest, aby wziąć ten sam domowy sok, ponieważ sok sklepowy lub rozcieńczona pasta pomidorowa nie będą w stanie dać tak delikatnego i delikatnego smaku. Ale możesz eksperymentować z alternatywnymi opcjami dla domowego soku.
Krok 2:
Umieść sok pomidorowy i olej roślinny w rondlu.
Krok 3:
Wskazane jest spłukanie kapusty morskiej, ponieważ czasami spotyka się w niej piasek, a nawet kamyki. Pokrój czystą kapustę na krótsze kawałki.
Krok 4:
Sok pomidorowy i olej zacznij podgrzewać, dodaj sól, przyprawy do smaku. Gdy tylko się zagotuje, zdejmij z ognia i powoli dodaj semolinę. Jeśli zostawisz go na ogniu, zawartość rondla zacznie rozpryskiwać się gęstymi kroplami. Intensywnie mieszaj powstałą masę, szybko zgęstnieje.
Krok 5:
Jeśli okaże się bardzo gęsty, w skrajnych przypadkach możesz dodać trochę wrzącej wody. Włóż posiekaną kapustę morską.
Krok 6:
Wymieszaj. I w zasadzie przystawka jest gotowa, w ciepłej formie jest dość jadalna i można ją podawać na stole z kromką świeżego chleba.
oryginalny kawior z kaszy manny i wodorostów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g