makaron rożki granatowe
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
2. Połóż kawałek masła na patelni, wyślij do ognia, dodaj olej roślinny i ułóż przygotowaną cebulę, smaż, aż będzie przezroczysta.
3. Połóż mięso mielone na cebuli, rozgnieć widelcem, gotuj na średnim ogniu, aż cała wilgoć wyparuje (około 10 minut).
4. Dodaj sól i czarny pieprz do mielonego mięsa, a także liść laurowy, wymieszaj, przykryj patelnię pokrywką.
5. Podczas gdy mięso mielone jest nalegane, ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (staram się brać produkty z pszenicy durum).
6. Włóż gotowy makaron do mięsa mielonego, wymieszaj, przykryj i wyślij do ognia. Podgrzej naczynie przez 1-2 minuty i podawaj!
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g