Mirror glaze Honey
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1.Przygotuj żelatynę, napełnij ją 50 ml. ciepłej wody i pozostaw do spęcznienia na pół godziny.
2. Wkładamy pojemnik, w którym gotujemy, do ognia i doprowadzamy mieszaninę miodu, wody i cukru do wrzenia, po czym wyłączamy ogień. Wprowadzamy mleko skondensowane i mieszając trzepaczką dodajemy spuchniętą żelatynę.
3. W kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę i dodaj do masy. Mieszamy barwnik, ile chcesz umieścić, w zależności od koloru i nasycenia. Jeśli są grudki, możesz przecedzić masę przez drobne sito. Nasza lustrzana glazura jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g