Mirror glaze Honey

Bajeczna Dekoracja deserowa, nie można oderwać oczu! Ciasta ozdobione maślanymi różami już dawno wyszły z mody. Prawdziwi kucharze chwalą się umiejętnością przygotowania lustrzanego lukru. Deser przygotowany w domu i udekorowany w ten sposób zachwyci wszystkich gości bez wyjątku!
homjakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 13 % 10 g
węglowodany 79 % 60 g
369 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1.Przygotuj żelatynę, napełnij ją 50 ml. ciepłej wody i pozostaw do spęcznienia na pół godziny.
2. Wkładamy pojemnik, w którym gotujemy, do ognia i doprowadzamy mieszaninę miodu, wody i cukru do wrzenia, po czym wyłączamy ogień. Wprowadzamy mleko skondensowane i mieszając trzepaczką dodajemy spuchniętą żelatynę.
3. W kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę i dodaj do masy. Mieszamy barwnik, ile chcesz umieścić, w zależności od koloru i nasycenia. Jeśli są grudki, możesz przecedzić masę przez drobne sito. Nasza lustrzana glazura jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy