skład / składniki
metoda gotowania
1. Mój filet z kurczaka gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Gdy filet ostygnie, podziel go na włókna.
2. Umyj również marchewki, gotuj do miękkości, ostudź, a następnie obierz i gotuj do miękkości.
3. Rodzynki układamy w misce, zalewamy wrzącą wodą, pozostawiamy na 10 minut, po czym kładziemy na sicie, aby maksymalnie usunąć całą wilgoć.
4. Obierz cebulę, pokrój w ćwiartki w pierścienie, zalej wrzącą wodą, pozostaw na 5 minut, a następnie spuść wodę. Posyp cebulę cukrem i zalej octem, pozwól marynować przez 20 minut.
5. Obieramy pomarańczę, obieramy każdy plasterek z folii i łamiemy na małe kawałki.
6. Zbieramy sałatkę (lepiej wybrać porcje misek lub misek do serwowania): rozłóż filet z kurczaka, posyp czarnym pieprzem, posmaruj majonezem, a następnie rozłóż cebulę, rodzynki na cebuli, a następnie warstwę marchewki, którą posmaruj majonezem. Zetrzyj ser na drobnej tarce, posyp powierzchnię sałatki. Posiekaj orzechy włoskie nożem, rozłóż na serze. Udekoruj sałatkę plasterkami pomarańczy i ziarnami granatu.
serwujemy "kochankę" natychmiast po złożeniu.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g