puree z grochu w płynie
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej groszek do głębokiej miski, wlej wodę w proporcji 1:2, pozostaw na trzy godziny, aby groszek puchł.
2. Spuść wodę, umyj spuchnięty groszek, włóż do rondla, zalej czystą zimną wodą.
3. Wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy sól i gotujemy przez 30-40 minut pod zamkniętą pokrywką.
4. Przed podaniem dodaj kawałek masła do puree.
bardzo smaczne z domowymi krakersami z bochenka) smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g