gulasz z kurczaka w szybkowarze

Prosty przepis na gulasz z kurczaka Dostępny dla każdej gospodyni domowej. Gotowanie gulaszu z kurczaka jest dość łatwe, wystarczy mieć niezbędne produkty, pragnienie i czas. Za każdym razem, gdy otwieram słoik z samodzielnie przygotowanym mięsem, jestem pewien, że jest nie tylko smaczny, ale także bezpieczny, ponieważ Wiem, z czego i w jakich warunkach zostało ugotowane. Smacznego!
maralyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 15 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 0 % 0 g
200 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 25 min

1. Umyj kurczaka i pokrój na kawałki. Wkładamy do szybkowaru, dodajemy przyprawy, wlewamy wodę i gotujemy. Gdy się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez około 2 godziny. Pozwól parze wyjść, otwórz pokrywkę i przenieś do słoików.
3. Wysyłamy słoiki z gulaszem do ciepłego piekarnika, przykrywamy pokrywkami (usuwamy z nich gumkę), gotujemy przez kolejne 45 minut. Następnie zwijamy pokrywki i odkładamy do przechowywania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy