gulasz z kurczaka w szybkowarze
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj kurczaka i pokrój na kawałki. Wkładamy do szybkowaru, dodajemy przyprawy, wlewamy wodę i gotujemy. Gdy się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez około 2 godziny. Pozwól parze wyjść, otwórz pokrywkę i przenieś do słoików.
3. Wysyłamy słoiki z gulaszem do ciepłego piekarnika, przykrywamy pokrywkami (usuwamy z nich gumkę), gotujemy przez kolejne 45 minut. Następnie zwijamy pokrywki i odkładamy do przechowywania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g