łatwa sałatka z wieprzowiną
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój wieprzowinę na cienkie kawałki.Smażyć do miękkości, dodać sól, przyprawy do smaku.
Krok 2:
Połóż gotowe mięso na ręczniku papierowym, aby nadmiar oleju został wchłonięty.
Krok 3:
Liście sałaty rwiemy rękami, ogórki, pomidory, jajka w kostkę.Wszystko wymieszaj, dodaj mięso.
Krok 4:
Tryb chleba w kostkę, dodaj trochę oliwy z oliwek, sól, przyprawy do smaku (mam sól, mieszankę papryki). Wkładamy do miski multicookera (nie trzeba smarować DNA).Ustawiamy na 20 minut w trybie & quot; pieczenie & quot;, zamykamy pokrywkę. Po 20 minutach wymieszaj i powtórz.
Krok 5:
Doprawiamy sałatkę majonezem, na wierzchu krakersy i podajemy do stołu : -)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g