owsianka jęczmienna na wodzie z olejem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej kaszę do miski, spłucz kilka razy.
2. Przygotowaną jęczmień wkładamy do miski multicookera, wlewamy wodę.
3. Dodaj szczyptę soli.
4. Wybierz program "kasza", ustaw czas gotowania - 50 minut.
5. Po sygnale pozostawiamy owsiankę na "podgrzaniu" przez 10 minut.
podawaj na stole z masłem.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g