owsianka jęczmienna na wodzie z olejem

przygotuj owsiankę na obiad, jest pyszna, zdrowa i bardzo prosta! Dodatki są różne: przydatne i niezbyt. Chcę ci polecić owsiankę jęczmienną. Jest to szczególny przypadek, w którym przystawka jest nie tylko bardzo smaczna, ale także Mega zdrowa)) możesz gotować owsiankę zarówno na wodzie, jak i na mleku, a gotowanie tego dania w powolnej kuchence jest bardzo proste i nie jest kłopotliwe: nacisnąłem kilka przycisków i poczekaj, aż & quot; zadzwoni";)
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 3 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 70 % 19 g
130 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Wlej kaszę do miski, spłucz kilka razy.

2. Przygotowaną jęczmień wkładamy do miski multicookera, wlewamy wodę.

3. Dodaj szczyptę soli.

4. Wybierz program "kasza", ustaw czas gotowania - 50 minut.

5. Po sygnale pozostawiamy owsiankę na "podgrzaniu" przez 10 minut.

podawaj na stole z masłem.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jęczmień zwinięty jasny - 349   kcal/100g
  • Jęczmień szkocki - 348   kcal/100g
  • Kasza jęczmienna - 343   kcal/100g
  • Płatki jęczmienne - 315   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy