Śledź pod futrem klasyczny noworoczny

Podaj wszystkim znaną sałatkę w niezwykły sposób, zaskocz gości! Sałatka & quot; Futro & quot; jest znana wielu od dzieciństwa, jej smak nie zastąpi żadnego dania. Ale podawanie futra na stole staje się jakoś banalne. Proponuję nie rezygnować z ulubionego dania, ale podawać je na stole w nowym formacie ;)
viktorinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 36 % 8 g
115 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h 50 min

ziemniaki, buraki, marchewki, gotuj do miękkości, a następnie ostudź i obierz. Robimy to samo z jajkami: gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy.

przygotowane warzywa wcieramy na grubej tarce w różne talerze, aby nie przemalować buraków. Oddziel białka od żółtek, zetrzyj osobno na drobnej tarce.

a teraz uformujemy sałatkę w formie bułki: na powierzchni roboczej kładziemy kawałek folii lub folii spożywczej, a następnie układamy buraki, wyrównujemy równą warstwą, dociskamy, solimy, pokrywamy majonezem (ilość majonezu do smaku). Następnie wykonujemy kolejną warstwę białek jaj (zostawiamy trochę do dekoracji), marchwi, ziemniaków, z których każdy solimy i smarujemy majonezem. Teraz przyszła kolej na śledzie (mam ten filet, nie lubię bawić się rybą), kładziemy go na ziemniakach wąskim paskiem. Podnieś jedną krawędź folii i bardzo ostrożnie zwiń ją w rolkę, łącząc obie krawędzie.

wysyłamy paczkę do lodówki na co najmniej 4 godziny (możesz również na noc, jeśli pozwala na to czas).

następnie ostrożnie połóż sałatkę na naczyniu, na którym będziemy podawać, szwem w dół. Dopiero teraz możesz usunąć folię.

Udekoruj Futro pozostałym białkiem i żółtkiem, a także drobno posiekanymi ziołami.

Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy