Puree z brokułów ze śmietaną
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i pokrój pory w krążki (jeśli go nie ma, użyj zwykłej cebuli) i lekko usmaż na maśle.
2. Brokuły są również dokładnie umyte, rozebrane na kwiatostany. Wlej bulion z kurczaka do rondla i gotuj kapustę, aż będzie miękka, ale nie rozgotuj. Jeśli nie ma świeżej kapusty, możesz użyć mrożonej.
3. Ubij blenderem w puree. Dodaj śmietanę, sól i przyprawy do smaku. Posiekaj czosnek i dodaj do naczynia. Gotuj puree ze śmietaną przez 1 minutę i wyłącz . Posyp posiekanymi ziołami i możesz podać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g