Puree z brokułów ze śmietaną

najdelikatniejsze, aksamitne puree o kremowym smaku! Brokuły są bardzo zdrowym warzywem i zawierają dużo białka i witamin. Ten rodzaj kapusty jest uważany za dietetyczny, więc jeśli podążasz za figurą-ten przepis jest dla ciebie.Przygotuj ten aromatyczny puree i odkryj nowy smak znanych warzyw.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 3 g
tłuszcze 53 % 8 g
węglowodany 27 % 4 g
110 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Umyj i pokrój pory w krążki (jeśli go nie ma, użyj zwykłej cebuli) i lekko usmaż na maśle.

2. Brokuły są również dokładnie umyte, rozebrane na kwiatostany. Wlej bulion z kurczaka do rondla i gotuj kapustę, aż będzie miękka, ale nie rozgotuj. Jeśli nie ma świeżej kapusty, możesz użyć mrożonej.

3. Ubij blenderem w puree. Dodaj śmietanę, sól i przyprawy do smaku. Posiekaj czosnek i dodaj do naczynia. Gotuj puree ze śmietaną przez 1 minutę i wyłącz . Posyp posiekanymi ziołami i możesz podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy