puree z groszku z wędzonym kurczakiem

pyszne, jasne puree o Smaku wędzonego mięsa! Czasami proste potrawy są zaskakująco smaczne. Ten puree jest pożywny i zdrowy. Gotowanie wcale nie jest trudne. Smak dzieciństwa, kiedy babcia gotowała groszek z wędzonym mięsem w kuchni, nigdy nie jest zapomniany. Jasnożółty kolor puree, rozweseli cię.
swetulekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 55 % 11 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 12 h 20 min

1. Aby groszek lepiej się gotował, moczymy go przez noc.

2. Podpalamy, gdy zacznie się gotować piana, należy ją usunąć łyżką cedzakową. Zmniejsz ogień i gotuj przez około godzinę.

3. Smażyć na oleju roślinnym, można użyć oliwy, wędzonego mięsa i cebuli.

4. Mikserem ubij owsiankę w puree (lub użyj tłuczka) i dopraw przyprawami i solą.

5. Dodaj wędzone mięso i cebulę do puree.

posyp natką pietruszki i podawaj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy