puree z groszku z wędzonym kurczakiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Aby groszek lepiej się gotował, moczymy go przez noc.
2. Podpalamy, gdy zacznie się gotować piana, należy ją usunąć łyżką cedzakową. Zmniejsz ogień i gotuj przez około godzinę.
3. Smażyć na oleju roślinnym, można użyć oliwy, wędzonego mięsa i cebuli.
4. Mikserem ubij owsiankę w puree (lub użyj tłuczka) i dopraw przyprawami i solą.
5. Dodaj wędzone mięso i cebulę do puree.
posyp natką pietruszki i podawaj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g