Selz z golonki

kuchnia niemiecka jest bogata w pyszne przepisy! Spróbuj seltza! Aby seltzes był naprawdę smaczny, dodaj mięso do golonki. Ten przepis został przetestowany więcej niż raz: wszystko dobrze zamarza i jest idealnie pokrojone. Używam foremek do pieczenia - można je wziąć w dowolnym kształcie i rozmiarze.
MarikusiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 19 g
tłuszcze 55 % 23 g
węglowodany 0 % 0 g
283 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 h 40 min

golonkę dokładnie zeskrobujemy i myjemy, wkładamy do rondla. Mięso również myjemy, wysyłamy do golonki. Napełnij zawartość wodą, solą, dodaj jeden ząbek czosnku i gotuj, aż mięso zacznie odchodzić od kości.

włóż mięso i golonkę do miski, pokrój na małe kawałki.

wlej trochę bulionu (około 100 ml) do miski, pieprz, wyciśnij ząbek czosnku przez prasę, wymieszaj. Przefiltruj powstałą pikantną mieszaninę przez sitko i wlej do miski z mięsem.

dodaj żelatynę po bulionie, wymieszaj.

wyłóż formę folią spożywczą lub celofanową torbą i włóż do niej mięso, dokładnie ubijając. Wysyłamy seltzes do lodówki na całą noc.

tak piękne i smaczne danie uzyskuje się z golonki wieprzowej!

traktuj rodzinę i jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Golonka wieprzowa - 294   kcal/100g

Podobne przepisy