puree z groszku na wodzie w powolnej kuchence

piękny dodatek do gulaszu, kotletów i smażonej ryby! Pyszne gotowanie puree z groszku to cała sztuka, powolna kuchenka doskonale sobie z tym radzi. Groszek świetnie się w nim gotuje i nie pali. To bardzo zdrowe i satysfakcjonujące danie!
LudaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 62 % 13 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 10 min

zróbmy odpowiedni puree z groszku:

1. Nasmaruj spód multicookera masłem.

2. Bierzemy młody groszek, lepiej się gotuje. Spłucz do czystej wody.

3. Włóż groszek do miski i napełnij zimną wodą.

4. Włącz Multicooker w trybie "duszenie" i gotuj groszek przez około dwie godziny.

5. Pod koniec gotowania dodaj sól i wymieszaj.

powolna kuchenka daje niesamowicie pyszne puree.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy