puree z groszku na wodzie w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
zróbmy odpowiedni puree z groszku:
1. Nasmaruj spód multicookera masłem.
2. Bierzemy młody groszek, lepiej się gotuje. Spłucz do czystej wody.
3. Włóż groszek do miski i napełnij zimną wodą.
4. Włącz Multicooker w trybie "duszenie" i gotuj groszek przez około dwie godziny.
5. Pod koniec gotowania dodaj sól i wymieszaj.
powolna kuchenka daje niesamowicie pyszne puree.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g