puree ziemniaczane z cukinią
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze umyj i obierz ziemniaki. Kroimy i wysyłamy do gotowania.
2. Cukinię myjemy, kroimy na kawałki i gotujemy na parze.
3. Zmiażdż gotowe gorące ziemniaki i zalej wrzącym mlekiem. Potrzebujesz trochę soli.
4. Gdy cukinia jest ugotowana, ubij blenderem w puree.
5. Wymieszaj ziemniaki z cukinią i dodaj masło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g