skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić tartaletki z pstrągiem, bitą śmietaną i cytryną? Bardzo proste. Najpierw przygotuj niezbędne składniki. Śmietana do ubijania potrzebuje tłuszczu od 33%. Możesz użyć dowolnego sera do smaku: twarogu bez dodatków, takich jak mój, lub stopionego śmietany. Ser nada bitej śmietanie niepowtarzalny słonawy smak.
Krok 2:
Pokrój pstrąga lub inną czerwoną rybę w cienkie plasterki według liczby tartaletek. Możesz wziąć lekko soloną lub wędzoną rybę według własnego gustu. Mam już rybę w wygodnym cienkim kawałku, ale możesz wziąć cały kawałek fileta i pokroić go na cienkie plasterki. Lub solone ryby samodzielnie.
Krok 3:
Ubij zimną ciężką śmietanę, aż będą gęste, stabilne szczyty. Nie trzeba ubijać zbyt długo, aby nie zamienić śmietany w masło.
Krok 4:
Dodaj twarożek do śmietany i ubij wszystko razem ze średnią prędkością, aż będzie gładkie, około 2 minut.
Krok 5:
Należy uzyskać delikatną masę, na której ślad korony nie jest zaciśnięty.
Krok 6:
Przenieś powstałą masę serowo-śmietankową do torby do gotowania z dyszą w kształcie gwiazdy.
Krok 7:
Aby ozdobić gotowe tartaletki, potrzebujesz połowy cytryny i kilku gałązek świeżego koperku lub innych ziół do smaku. Koperek umyć i osuszyć. W trakcie tego procesu dodałem więcej jagód mrożonej żurawiny.
Krok 8:
Pokrój cytrynę w kółka i pokrój każde kółko na 4 części.
Krok 9:
Gotowe tartaletki napełnij nadzieniem z sera śmietankowego z worka do gotowania.
Krok 10:
Ułóż plastry czerwonej ryby na wierzchu.
Krok 11:
Udekoruj tartaletki ćwiartkami cytryny i koperkiem i możesz podawać. Smacznego!
jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.
śmietany nie można zamrozić przed ubijaniem — w przeciwnym razie podczas ubijania rozpadnie się i powstanie serwatka z masłem! Do tych celów kupuj tylko świeży, schłodzony produkt.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g