tartaletki z pstrągiem z bitą śmietaną i cytryną

nieporównywalnie smaczne, łatwe i proste, w pośpiechu! Tartaletki z pstrągiem, bitą śmietaną i cytryną przygotujesz w 20 minut. Możesz wybrać dla nich różne rodzaje sera, użyć dowolnej czerwonej ryby, podawać z różnymi ziołami i przyprawami. To idealna zimna przekąska na święta!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 47 % 21 g
węglowodany 33 % 15 g
284 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić tartaletki z pstrągiem, bitą śmietaną i cytryną? Bardzo proste. Najpierw przygotuj niezbędne składniki. Śmietana do ubijania potrzebuje tłuszczu od 33%. Możesz użyć dowolnego sera do smaku: twarogu bez dodatków, takich jak mój, lub stopionego śmietany. Ser nada bitej śmietanie niepowtarzalny słonawy smak.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pstrąga lub inną czerwoną rybę w cienkie plasterki według liczby tartaletek. Możesz wziąć lekko soloną lub wędzoną rybę według własnego gustu. Mam już rybę w wygodnym cienkim kawałku, ale możesz wziąć cały kawałek fileta i pokroić go na cienkie plasterki. Lub solone ryby samodzielnie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij zimną ciężką śmietanę, aż będą gęste, stabilne szczyty. Nie trzeba ubijać zbyt długo, aby nie zamienić śmietany w masło.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj twarożek do śmietany i ubij wszystko razem ze średnią prędkością, aż będzie gładkie, około 2 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Należy uzyskać delikatną masę, na której ślad korony nie jest zaciśnięty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś powstałą masę serowo-śmietankową do torby do gotowania z dyszą w kształcie gwiazdy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby ozdobić gotowe tartaletki, potrzebujesz połowy cytryny i kilku gałązek świeżego koperku lub innych ziół do smaku. Koperek umyć i osuszyć. W trakcie tego procesu dodałem więcej jagód mrożonej żurawiny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój cytrynę w kółka i pokrój każde kółko na 4 części.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe tartaletki napełnij nadzieniem z sera śmietankowego z worka do gotowania.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż plastry czerwonej ryby na wierzchu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Udekoruj tartaletki ćwiartkami cytryny i koperkiem i możesz podawać. Smacznego!

jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.

śmietany nie można zamrozić przed ubijaniem — w przeciwnym razie podczas ubijania rozpadnie się i powstanie serwatka z masłem! Do tych celów kupuj tylko świeży, schłodzony produkt.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy