skład / składniki
metoda gotowania
1. Chrzan oczyścić i umyć.
2. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na 30-40 sekund, a następnie przenieś je do zimnej wody i zdejmij skórkę.
3. Obierz czosnek.
4. Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem.
5. Dodaj sól i dobrze wymieszaj.
aby przedmiot był lepiej przechowywany, możesz wziąć 25 gramów. na 1 kg.pomidor.
ale oczywiście smak z tego nie będzie lepszy.
6. Rozłóż chrzan z pomidorami i czosnkiem w sterylnych małych słoikach, zamknij pokrywkami. Jeśli jest dużo soku, włóż go do słoika do smaku, jak chcesz.
wydajność produktu wynosi około 600 ml. po otwarciu słoika w zimie możesz dodać cukier do smaku, ale lepiej przechowywać, oczywiście, bez cukru - nie będzie pleśni na powierzchni sosu.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Korzeń chrzanu - 59 kcal/100g