chrzan bez gotowania na zimę z pomidorami i czosnkiem

sos pomidorowy z chrzanem! Przechowywane tak długo, jak chcesz! Gotuj i Ty! Taki sos sprzedają babcie na ranie. Chrenoder i chrenovina są również nazywane adjika... Bez względu na to, jak się nazywają, najważniejsze jest to, że jest smaczne i zdrowe, prawda?!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 78 % 7 g
37 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Chrzan oczyścić i umyć.
2. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na 30-40 sekund, a następnie przenieś je do zimnej wody i zdejmij skórkę.
3. Obierz czosnek.
4. Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa lub zmiel blenderem.
5. Dodaj sól i dobrze wymieszaj. aby przedmiot był lepiej przechowywany, możesz wziąć 25 gramów. na 1 kg.pomidor.  ale oczywiście smak z tego nie będzie lepszy. 
6. Rozłóż chrzan z pomidorami i czosnkiem w sterylnych małych słoikach, zamknij pokrywkami. Jeśli jest dużo soku, włóż go do słoika do smaku, jak chcesz.
wydajność produktu wynosi około 600 ml. po otwarciu słoika w zimie możesz dodać cukier do smaku, ale lepiej przechowywać, oczywiście, bez cukru - nie będzie pleśni na powierzchni sosu.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Korzeń chrzanu - 59   kcal/100g

Podobne przepisy