Chrzanowa przekąska pomidorowa z chrzanem i czosnkiem na zimę

gówniana przekąska jest ulubieńcem prawdziwych mężczyzn! Przygotuj ją dla męża! Przekąska chrzanowa z pomidorami to markowy produkt na sprzedaż wielu umiejętnych babć. Jest to podstawowy przepis z odmianami, który pomoże każdej gospodyni przygotować taką przekąskę na zimę dla ukochanego męża i gości.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 78 % 7 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Oczyść chrzan i dobrze spłucz. Przełóż przez maszynę do mięsa. Jeśli szczypiesz Oczy, umieść torbę na maszynce do mięsa. Pomaga również zbierać wodę do ust, podobnie jak w przypadku cebuli.
2. Obierz, umyj i osusz czosnek. Przełóż go przez maszynkę do mięsa do miski na chrzan.
3. Umyj pomidory, usuń punkty mocowania łodygi i uszkodzenia (jeśli występują). Przełóż przez maszynę do mięsa do chrzanu z czosnkiem. Aby uzyskać delikatniejszą konsystencję, zdejmij skórkę z pomidorów i usuń nasiona.
4. Sól, pieprz i posmakuj. W razie potrzeby dodaj zioła.
5. Włóż gotową przekąskę chrzanową do wysterylizowanych słoików, Zamknij sterylizowanymi pokrywkami i włóż do lodówki.
po odkorkowaniu zawartość słoika najlepiej zjeść w ciągu 2 tygodni.
przedmiot obrabiany można przechowywać w chłodnej piwnicy.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarhun - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Korzeń chrzanu - 59   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g

Podobne przepisy