skład / składniki
metoda gotowania
1. Oczyść chrzan i dobrze spłucz. Przełóż przez maszynę do mięsa. Jeśli szczypiesz Oczy, umieść torbę na maszynce do mięsa. Pomaga również zbierać wodę do ust, podobnie jak w przypadku cebuli.
2. Obierz, umyj i osusz czosnek. Przełóż go przez maszynkę do mięsa do miski na chrzan.
3. Umyj pomidory, usuń punkty mocowania łodygi i uszkodzenia (jeśli występują). Przełóż przez maszynę do mięsa do chrzanu z czosnkiem. Aby uzyskać delikatniejszą konsystencję, zdejmij skórkę z pomidorów i usuń nasiona.
4. Sól, pieprz i posmakuj. W razie potrzeby dodaj zioła.
5. Włóż gotową przekąskę chrzanową do wysterylizowanych słoików, Zamknij sterylizowanymi pokrywkami i włóż do lodówki.
po odkorkowaniu zawartość słoika najlepiej zjeść w ciągu 2 tygodni.
przedmiot obrabiany można przechowywać w chłodnej piwnicy.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarhun - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Korzeń chrzanu - 59 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g