Adjika bez chrzanu bez gotowania po abchasku

Adjika w języku abchaskim to bardzo ostry, pikantny sos do mięsa. Adjika w języku abchaskim jest przygotowywana po prostu, ale warto pamiętać, że jest to bardzo ostry sos. Rozpocznij degustację, zaczynając od bardzo małych porcji - pewnego dnia w Abchazji dali mi ją spróbować, więc łzy z oczu spadły i zaparły mi oddech! Dlatego wiem dokładnie, co to jest, ta Adjika jest w języku abchaskim, proponowany przepis jest jak najbardziej zbliżony do smaku.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 79 % 11 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować przepis " Adżika bez chrzanu bez gotowania w języku abchaskim & quot; potrzebujesz świeżej ostrej papryki(jest jej wiele rodzajów, wziąłem tę, którą prawie zawsze sprzedajemy w supermarkecie, więc Adżika w języku abchaskim może być wykonana przynajmniej przez cały rok), czosnek, pikantna mieszanka chmielu-suneli i gruba sól.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Paprykę należy obrać z nasion, dowolnie perzyć i zalać ciepłą wodą przez 4 godziny. To jest główny czas, który idzie do zaliczenia czasu gotowania, reszta jest dość prosta, całkowicie, jeśli nie robisz całego wiadra Adjiki! Tak, jest tak ostra, że wiadro może wystarczyć na całe życie ))

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz główkę czosnku, rozkładając ją na ząbki, wygodniej jest obrać młody czosnek. Jeśli masz stary, zeszłoroczny, napełnij go wodą i przytrzymaj przez chwilę-łuski zmokną i łatwo pozostaną w tyle. Gdy pieprz się uspokoi, połóż go na sicie i pozwól mu całkowicie spłynąć całą wodą, dodatkowo osusz ręcznikiem papierowym. Nie zapominaj, że całą procedurę należy wykonać w rękawiczkach i starać się nie dostać w oczy - pieprz bardzo pali.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz zmiel czosnek i pieprz w dowolny sposób-nawet w kombajnie, nawet za pomocą maszynki do mięsa, wrzuciłem do młynka kombajnu, a następnie przebijałem więcej masy za pomocą blendera zanurzeniowego. Okazuje się, że jest dość lepki i gruby.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj chmiel-suneli, wymieszaj. A teraz dodaj czosnek do smaku-nigdzie nie ma dokładnych proporcji soli, ponieważ każdy dodaje go w zależności od celu: jeśli do długotrwałego przechowywania, dodaj więcej soli, jeśli natychmiast do jedzenia, to sole są po prostu do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zmiel masę solą i włóż do suchych słoików, najlepiej mały rozmiar, aby był wygodny w użyciu. Skończyło się jedno-dostali drugie. To wszystko-pachnąca, pikantna adjika bez chrzanu bez gotowania w języku abchaskim jest gotowa!

Adjika bez chrzanu bez gotowania w stylu abchaskim jest doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy