solanka w powolnej kuchence z ziemniakami

danie restauracyjne w Twojej kuchni! Gotuj w powolnej kuchence! Solanka na naszym stole zdarza się nie rzadziej niż tradycyjny Barszcz) pachnące pierwsze danie, którego smaku nie można porównać z niczym. Wielu moich znajomych z jakiegoś powodu ignoruje gotowanie mieszanki, ale na próżno, ponieważ nie ma trudności w gotowaniu. Dzielę się moim przepisem.
tusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 4 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 20 % 2 g
61 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

wędzony kurczak kroimy w małe kostki. Obieramy kiełbaski z osłonek, kroimy w paski wraz z szynką.

obieramy ziemniaki, myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w paski, podobnie jak produkty mięsne, tylko grubsze, aby nie rozpadły się podczas gotowania, ale zachowały swój kształt.

obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w drobną kostkę, marchewkę w cienkie paski.

Wybierz tryb "smażenie", włóż cebulę i marchewkę do miski multicookera, podlewając olejem roślinnym. Smaż przez 3 minuty, po czym włóż ziemniaki i gotuj przez 15 minut w trybie "Pieczenia".

w międzyczasie pokrój ogórek w paski.

włóż przygotowane produkty mięsne do miski multicookera: szynkę, kurczaka i kiełbaski, a także oliwki i ogórek. Wlej bulion (wodę), sól i pieprz do smaku, dodaj paprykę (jest to opcjonalne), zamknij pokrywkę i gotuj w trybie "Zupa" przez pół godziny.

podczas gotowania solanki myjemy pióra cebuli i kopru, pozostawiamy do wyschnięcia na ręczniku papierowym i drobno siekamy nożem.

po sygnale pozwól mieszance parzyć przez 5 minut i połóż ją na talerzach.

Udekoruj mieszankę posiekanym koperkiem i zieloną cebulą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy