skład / składniki
metoda gotowania
wędzony kurczak kroimy w małe kostki. Obieramy kiełbaski z osłonek, kroimy w paski wraz z szynką.
obieramy ziemniaki, myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w paski, podobnie jak produkty mięsne, tylko grubsze, aby nie rozpadły się podczas gotowania, ale zachowały swój kształt.
obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w drobną kostkę, marchewkę w cienkie paski.
Wybierz tryb "smażenie", włóż cebulę i marchewkę do miski multicookera, podlewając olejem roślinnym. Smaż przez 3 minuty, po czym włóż ziemniaki i gotuj przez 15 minut w trybie "Pieczenia".
w międzyczasie pokrój ogórek w paski.
włóż przygotowane produkty mięsne do miski multicookera: szynkę, kurczaka i kiełbaski, a także oliwki i ogórek. Wlej bulion (wodę), sól i pieprz do smaku, dodaj paprykę (jest to opcjonalne), zamknij pokrywkę i gotuj w trybie "Zupa" przez pół godziny.
podczas gotowania solanki myjemy pióra cebuli i kopru, pozostawiamy do wyschnięcia na ręczniku papierowym i drobno siekamy nożem.
po sygnale pozwól mieszance parzyć przez 5 minut i połóż ją na talerzach.
Udekoruj mieszankę posiekanym koperkiem i zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g