makaron z kiełbaskami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
wlej wodę do rondla, zagotuj, dodaj trochę soli i rozłóż makaron. Gotuj je do miękkości zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
obierz cebulę, pokrój w półpierścienie, smaż na maśle przez 2 minuty.
kroimy kiełbaski w plasterki, rozprowadzamy do cebuli i smażymy wszystko razem przez kolejne 2 minuty.
zielona cebula jest myta pod bieżącą wodą, suszona ręcznikiem papierowym, drobno posiekana, a także wysyłana na patelnię na minutę.
gotowy makaron wrzucamy do durszlaka, a następnie wysyłamy na patelnię do pozostałych składników. Wszystko solimy i pieprzymy, następnie mieszamy, układamy na porcjach i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasy wieprzowe - 332 kcal/100g
- Kiełbasy wołowe - 215 kcal/100g