puree ziemniaczane
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw umyjmy i obierzmy ziemniaki.
Krok 2:
Teraz gotuj. Ziemniaki należy wrzucić do wrzącej osolonej wody. I mieszając gotować.
Krok 3:
Teraz musisz ułożyć ziemniaki. Możesz to zrobić zwykłym widelcem lub specjalnym "popychaczem" jak na zdjęciu. Następnie stopniowo dodawać mleko i masło, ale nadal miażdżyć.
Krok 4:
Połóż ziemniaki na talerzu i gotowe! Pyszne i proste.
minimalny wysiłek, ale pyszny i prosty uniwersalny dodatek w kieszeni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g