gorąca marynata rybna

gotuj rybę pysznie! Z taką marynatą jest to proste! Nie jest tajemnicą, że marynaty przyczyniają się do poprawy smaku potraw rybnych i mięsnych. Proponuję przepis na jedną z moich ulubionych gorących marynat, której składniki będą również służyć jako dodatek do ryb.
JuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
24 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

ta marynata wystarczy do przygotowania pysznej ryby o wadze 1200-1500 gramów. Dorsz jest idealny, ale możesz marynować inne ryby.

więc wlej wodę do rondla, zagotuj. Dodaj dwa rodzaje pieprzu, liść laurowy, ocet, cukier i sól.

umyj marchewki, obierz, pokrój w cienkie plasterki. Obierz również cebulę, pokrój w cienkie pierścienie. Posiekaj koperek.

do wrzącej marynaty dodaj posiekane warzywa i koperek, ostudź.

pozostaje wlać rybę ciepłą marynatą i po całkowitym ostygnięciu pozostawić w lodówce na noc (nie trzeba wkładać zimnej marynaty do szybkiego marynowania, wystarczy pozostawić na 40-60 minut w ciepłym miejscu).

miłego gotowania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy