gorąca marynata rybna
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ta marynata wystarczy do przygotowania pysznej ryby o wadze 1200-1500 gramów. Dorsz jest idealny, ale możesz marynować inne ryby.
więc wlej wodę do rondla, zagotuj. Dodaj dwa rodzaje pieprzu, liść laurowy, ocet, cukier i sól.
umyj marchewki, obierz, pokrój w cienkie plasterki. Obierz również cebulę, pokrój w cienkie pierścienie. Posiekaj koperek.
do wrzącej marynaty dodaj posiekane warzywa i koperek, ostudź.
pozostaje wlać rybę ciepłą marynatą i po całkowitym ostygnięciu pozostawić w lodówce na noc (nie trzeba wkładać zimnej marynaty do szybkiego marynowania, wystarczy pozostawić na 40-60 minut w ciepłym miejscu).
miłego gotowania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g