skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj golonkę: dokładnie spłucz pod bieżącą wodą, a następnie napełnij zimną wodą przez około godzinę.
następnie oddziel mięso od kości, usuń tłuszcz.
w misce multicookera rozprowadzamy mięso i kości, a także czosnek, pieprz, jagody jałowca, sól. Napełnij wodą i gotuj w trybie "Duszenia" przez 5 godzin. Na koniec bulion powinien być gęsty i mieć lepką konsystencję. Jeśli po 5 godzinach nie będzie tak, jak powinno, kontynuujemy gotowanie w tym samym programie przez kolejną 1 godzinę.
Filtruj schłodzony bulion, przepuszczaj mięso przez maszynę do mięsa. Włóż mięso mielone do sudochki i napełnij bulionem. Wysyłamy galaretkę do zestalenia w lodówce na 3-4 godziny.
pokrój danie na kawałki i podawaj z musztardą, chrzanem lub innym sosem do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Jałowiec - 116 kcal/100g
- Jagody jałowca - 116 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz różowy mielony - 21 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g