galaretka z golonki w powolnej kuchence

przygotuj galaretkę wieprzową według klasycznego przepisu! Galaretka to obfite danie mięsne: nadaje się zarówno na lunch, jak i na kolację. Ale galaretka będzie wyglądać szczególnie dobrze na świątecznym stole. Proponuję ugotować go z golonki wieprzowej-jest pyszny!
aleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 59 % 10 g
węglowodany 0 % 0 g
118 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h 35 min

przygotuj golonkę: dokładnie spłucz pod bieżącą wodą, a następnie napełnij zimną wodą przez około godzinę.

następnie oddziel mięso od kości, usuń tłuszcz.

w misce multicookera rozprowadzamy mięso i kości, a także czosnek, pieprz, jagody jałowca, sól. Napełnij wodą i gotuj w trybie "Duszenia" przez 5 godzin. Na koniec bulion powinien być gęsty i mieć lepką konsystencję. Jeśli po 5 godzinach nie będzie tak, jak powinno, kontynuujemy gotowanie w tym samym programie przez kolejną 1 godzinę.

Filtruj schłodzony bulion, przepuszczaj mięso przez maszynę do mięsa. Włóż mięso mielone do sudochki i napełnij bulionem. Wysyłamy galaretkę do zestalenia w lodówce na 3-4 godziny.

pokrój danie na kawałki i podawaj z musztardą, chrzanem lub innym sosem do smaku.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz różowy mielony - 21   kcal/100g
  • Golonka wieprzowa - 294   kcal/100g

Podobne przepisy