skład / składniki
metoda gotowania
odcinamy większość mięsa z tuszy, pozostawiając około 1,5 cm na kości.
wlej wodę do rondla, dodaj pachnącą i czarną paprykę, liść laurowy, cytrynę, przekrojoną na pół, sól, ulubione przyprawy. W takiej pachnącej solance gotujemy przycięte Kości przez 60 minut, po czym usuwamy je z ognia i pozostawiamy do zaparzenia na 3 godziny.
wieczorem wyjmujemy mięso z patelni, pocieramy solą, czosnkiem, czerwoną papryką i musztardą. Rozłóż na przestronnej blasze do pieczenia i pozostaw do wyschnięcia na całą noc.
rano podgrzewamy mięso w kuchence mikrofalowej, aby uniknąć czarnych osadów węgla i zawieszając je w worku z gazy, gotujemy w przygotowanej wędzarni przez 3-4 godziny.
aby poczuć cały smak związany z bobryatyną, pozwól mięsu odpocząć i przewietrzyć po wędzeniu przez około 5 godzin.
pyszność! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Mięso bobra - 146 kcal/100g