wędzenie mięsa bobra

Przygotuj pyszne wędzone mięso na ucztę-zaskocz swoich przyjaciół! Pyszne mięso bobra jest doskonałe i nie pali się długo. I jeszcze piękniejsze i szybsze do zjedzenia!
AntypAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 90 % 19 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 5 % 1 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 d

odcinamy większość mięsa z tuszy, pozostawiając około 1,5 cm na kości.

wlej wodę do rondla, dodaj pachnącą i czarną paprykę, liść laurowy, cytrynę, przekrojoną na pół, sól, ulubione przyprawy. W takiej pachnącej solance gotujemy przycięte Kości przez 60 minut, po czym usuwamy je z ognia i pozostawiamy do zaparzenia na 3 godziny.

wieczorem wyjmujemy mięso z patelni, pocieramy solą, czosnkiem, czerwoną papryką i musztardą. Rozłóż na przestronnej blasze do pieczenia i pozostaw do wyschnięcia na całą noc.
rano podgrzewamy mięso w kuchence mikrofalowej, aby uniknąć czarnych osadów węgla i zawieszając je w worku z gazy, gotujemy w przygotowanej wędzarni przez 3-4 godziny.

aby poczuć cały smak związany z bobryatyną, pozwól mięsu odpocząć i przewietrzyć po wędzeniu przez około 5 godzin.

pyszność! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Mięso bobra - 146   kcal/100g

Podobne przepisy