mięso borsuka duszone

mięso rozpływające się w ustach! Przygotuj, Zaskocz rodzinę i przyjaciół! . Mięsa borsuka nie można nazwać nudnym i zwyczajnym, chociaż smakuje jak wołowina. Takie pyszne nie pozostawi obojętnym ani jednego zjadacza mięsa. Proponuję dusić mięso, a następnie usmażyć. Będzie wyglądać apetycznie i mieć niezrównany smak.
stanik-77Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 14 g
tłuszcze 46 % 13 g
węglowodany 4 % 1 g
219 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 h 30 min

pierwszą rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę, jest to, że tłuszcz z powierzchni mięsa należy zdecydowanie usunąć, ponieważ brzydko pachnie, a danie może zostać zepsute.

po drugie, mięso przed gotowaniem należy namoczyć w wodzie przez noc.
to właściwie wszystkie niuanse. W przeciwnym razie mięso borsuka jest przygotowywane jako wołowina.

zacznijmy:
- posolić mięso, wysłać do kotła, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować na bardzo małym ogniu przez 1-1, 5 godziny;
- podczas gotowania mięsa zmiel kolendrę, zirę, sól i czarny pieprz w małym moździerzu;
- Usuń gotowe mięso i kontynuuj odparowywanie bulionu na dużym ogniu do minimum;
- rozłóż mięso na małe kawałki, posypując je mielonymi przyprawami;
- smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.

podawaj z cebulą cienko pokrojoną w półpierścienie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mięso borsuka - 240   kcal/100g

Podobne przepisy