galaretka z indyka w powolnej kuchence

przygotuj galaretkę! Bardzo smaczne i nie jest trudne do gotowania! Galaretowate mięso w naszym domu zdarza się bardzo często. To danie smakuje każdemu. A jeśli ugotujesz go z indykiem, a nawet w powolnej kuchence - ogólnie piękno! Okazuje się, że jest to smaczna i dietetyczna uczta.
AlenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 7 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 9 % 1 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 h 30 min

1. Mięso myjemy, wkładamy do miski multicookera, napełniamy wodą, wybieramy program "duszenie" i wskazujemy czas - 5 godzin.
2. Po 2 godzinach dodaj sól, pieprz, cebulę i marchewkę (wystarczy przeciąć na pół).
3. Po sygnale dźwiękowym wyciągamy wszystkie składniki z bulionu i dodajemy do niego rozgniecione ząbki czosnku. Niech ostygnie.
4. W międzyczasie demontujemy mięso, oddzielamy je od kości, kroimy na małe kawałki-pióra.
5. Rozłóż mięso na pięknych talerzach (foremkach) i zalej schłodzonym bulionem. Wysyłamy do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na noc.

podawaj galaretkę, doprawioną musztardą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Skrzydło indyka - 168   kcal/100g
  • Udo indyka - 144   kcal/100g

Podobne przepisy