galaretka z indyka w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Mięso myjemy, wkładamy do miski multicookera, napełniamy wodą, wybieramy program "duszenie" i wskazujemy czas - 5 godzin.
2. Po 2 godzinach dodaj sól, pieprz, cebulę i marchewkę (wystarczy przeciąć na pół).
3. Po sygnale dźwiękowym wyciągamy wszystkie składniki z bulionu i dodajemy do niego rozgniecione ząbki czosnku. Niech ostygnie.
4. W międzyczasie demontujemy mięso, oddzielamy je od kości, kroimy na małe kawałki-pióra.
5. Rozłóż mięso na pięknych talerzach (foremkach) i zalej schłodzonym bulionem. Wysyłamy do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na noc.
podawaj galaretkę, doprawioną musztardą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skrzydło indyka - 168 kcal/100g
- Udo indyka - 144 kcal/100g