Kystybyy po tatarsku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
aby zagnieść ciasto, wybierz głęboką miskę. Przesiej mąkę. Wlej ciepłe mleko, stopione masło, dodaj sól i cukier, wbij jajko. Wymieszaj składniki szpatułką, a następnie ugniataj rękami. Ciasto jest gotowe!
do nadzienia możesz użyć" wczorajszego " puree ziemniaczanego. Lub ugotuj go specjalnie, dla którego gotujemy ziemniaki, napełniamy mlekiem, mieszamy. Dodaj masło i cebulę smażoną wcześniej na oleju roślinnym do tłuczonych ziemniaków. Sól do smaku.
teraz dzielimy ciasto na małe koloboki, każdy cienko rozwałkowujemy. Smażyć na suchej patelni.
posmaruj każde ciasto roztopionym masłem, rozłóż nadzienie na jednej części i przykryj drugą częścią.
jedz dla zdrowia i gotuj więcej!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g