domowa czarna gorąca czekolada
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
aby zrobić gorącą czekoladę, postępuj zgodnie z przepisem:
1. W rondelku zagotuj mleko.
2. Gdy mleko się zagotuje, dodaj tabliczkę czekolady, po rozbiciu na kawałki.
3. Poczekaj, aż czekolada się rozpuści i natychmiast wlej napój do kubków!
ciesz się aromatem i smakiem i pamiętaj, aby ugotować więcej!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g