sos borówkowy do kaczki

niesamowity sos do dań mięsnych. Spróbuj szybko! . Niesamowity i zdrowy sos do mięsa z borówki brusznicy. Pyszny, słodko-kwaśny i gorzki smak, po prostu ekstrawagancja smaku! Bez tego sosu nie ma świątecznej kolacji. Moja rodzina i przyjaciele są z niego po prostu zachwyceni.
zliuka17Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 97 % 37 g
154 kcal
IG: 19 / 0 / 81

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

1. Umyj borówki i zmiel je w blenderze. Jeśli był zamrożony, nie można go rozmrozić.
2. W startych borówkach dodaj brązowy cukier, skrobię, miód, sól i dodaj przyprawy.
3. Paruj przez 5-7 minut na cichym ogniu, ciągle mieszając.

sos jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g

Podobne przepisy