skład / składniki
metoda gotowania
bardzo łatwo zagnieść ciasto na pierogi:
1. Przesiej mąkę do miski, sól, wlej ciepłe mleko.
2. Zagnieść twarde ciasto. Powinien być elastyczny i elastyczny.
3. Pozostaw ciasto w chłodnym miejscu na 15 do 20 minut.
wypełnienie również nie jest trudne:
1. Zetrzyj twaróg z cukrem.
2. Dodaj wiśnie w dowolnej formie – wystarczy świeża, mrożona, a nawet konserwowana.
formujemy pierogi:
1. Rozwałkuj ciasto, Wytnij koła.
2. Umieść nadzienie na środku kół.
3. Ściśnij krawędzie, tworząc pierogi.
ostatni etap-gotowanie:
1. Pierogi wkładamy do wrzącej wody.
2. Do gotowości wystarczy gotować pierogi przez 5 minut.
3. Pięknie układamy gotową ucztę na porcjowanych talerzach, dekorujemy jagodami i podajemy na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg"vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g