nadzienie do naleśników sojowych

soczyste i delikatne nadzienie do pysznych domowych naleśników.
Rapuncel-2017Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 15 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 26 % 9 g
169 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie nadzienia do naleśników. Gotuj mieloną soję w osolonej wodzie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i podsmaż na oleju roślinnym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jajka ugotować, drobno posiekać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W pojemniku wymieszaj mięso sojowe, smażone warzywa, jajka i przyprawy. Nadzienie zawijamy w gotowe naleśniki. Podawaj z dowolnym sosem lub kwaśną śmietaną.

kontynuując temat sojowy))) chcę podzielić się pysznym przepisem na nadzienie z mięsa sojowego (mielonego) na naleśniki. Nadzienie jest soczyste i delikatne. Wyszło pysznie, polecam!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mięso sojowe - 296   kcal/100g

Podobne przepisy