makaron jajeczny z krewetkami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść i umyj pory, marchewki i paprykę.
2. Paprykę i marchewkę pokroić w kostkę, a pory w krążki.
3. Posiekane warzywa smażyć na patelni z olejem słonecznikowym.
4. Ugotuj różyczki brokułów i kalafiora. Nie zapomnij posolić wody.
5. Ugotuj makaron (postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu) w osolonej wodzie i wrzuć do durszlaka.
6. Możesz wziąć gotowe krewetki, ale ja, jeśli pozwala na to czas, sam je gotuję.
7. Połącz makaron, pieczone warzywa, brokuły i kalafior, dodaj krewetki.
8. Wymieszaj i, jeśli to konieczne, dodaj sól.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Makaron jajeczny - 304 kcal/100g