zupa z makaronem wieprzowym i jajecznym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
na patelni z wysokim brzegiem rozgrzej olej na ogniu, połóż pokrojoną wieprzowinę, sól, pieprz. Smażyć do miękkości.
ugotuj makaron jajeczny zgodnie z instrukcją, trochę nie doprowadzając do pełnej gotowości.
w kotle z grubym dnem włóż posiekaną cebulę, a także imbir. Smaż przez 2 minuty, ciągle mieszając. Tutaj wlej bulion. Gdy płyn się zagotuje, dodaj makaron i kontynuuj gotowanie przez 3 do 5 minut.
wlej sos sojowy do bulionu, dodaj smażoną wieprzowinę, startą marchewkę, pokrojone rzodkiewki.
wlać gotową zupę do porcji, dekorując każdą z nich plasterkami jajka na twardo i posiekaną zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Makaron jajeczny - 304 kcal/100g