zupa z makaronem wieprzowym i jajecznym

Kuchnia Azjatycka? Dlaczego nie! Przygotuj danie restauracyjne! Z jakiegoś powodu jako dziecko nie lubiłem jeść zupy. Nie wiem dlaczego. Może z powodu monotonii. Teraz nie chcę powtarzać tej historii z moimi dziećmi, ponieważ rozumiem, że jedzenie płynów jest niezbędne dla zdrowia. Aby to zrobić, staram się gotować różne zupy, aby każdy dzień był jak wakacje. Oto jeden z moich ulubionych przepisów – zupa z makaronem wieprzowym i jajecznym. Spróbuj gotować-bardzo smaczne!
saga♫♪♫♪Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 31 % 5 g
85 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

na patelni z wysokim brzegiem rozgrzej olej na ogniu, połóż pokrojoną wieprzowinę, sól, pieprz. Smażyć do miękkości.
ugotuj makaron jajeczny zgodnie z instrukcją, trochę nie doprowadzając do pełnej gotowości.
w kotle z grubym dnem włóż posiekaną cebulę, a także imbir. Smaż przez 2 minuty, ciągle mieszając. Tutaj wlej bulion. Gdy płyn się zagotuje, dodaj makaron i kontynuuj gotowanie przez 3 do 5 minut.
wlej sos sojowy do bulionu, dodaj smażoną wieprzowinę, startą marchewkę, pokrojone rzodkiewki.
wlać gotową zupę do porcji, dekorując każdą z nich plasterkami jajka na twardo i posiekaną zieloną cebulą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g
  • Makaron jajeczny - 304   kcal/100g

Podobne przepisy