SOS borówkowy do mięsa
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Zetrzyj imbir.
2. Umyj Borówki, połącz z startym imbirem i gotuj na małym ogniu.
3. Dodaj mieszankę ziół do borówki brusznicy(możesz użyć absolutnie dowolnych ziół, używam prowansalskich lub włoskich).
4. Gotuj Borówki przez 10-15 minut. Zmiel w blenderze i dodaj sok z cytryny i skórkę. W razie potrzeby można użyć skórki pomarańczowej i soku.
5. Wlej cukier do sosu i odparuj płyn przez 25 minut, ciągle mieszając.
sos jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g