skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na ciasto. Ciasteczka do takiego przysmaku lepiej używać kruchego typu "herbata"," kawa","Rocznica". W razie potrzeby zamiast kruchego możesz zrobić ciasta z krakersów lub długich ciastek, otrzymasz inny smak. Kruche ciasteczka łamiemy rękami na duże kawałki, wkładamy do torby, zwijamy kilka razy wałkiem do ciasta na torebce z ciasteczkami, aby rozdrobniły się na duże okruchy, wsypujemy okruchy do głębokiej miski.
Krok 2:
Robienie kremu do ciasta. Skondensowane mleko można ugotować, wtedy krem będzie smakował z nutami karmelu lub możesz użyć zwykłego skondensowanego mleka. Wcześniej wyjmujemy masło z lodówki, aby miało temperaturę pokojową, wkładamy do głębokiej miski.
Krok 3:
Wlej skondensowane mleko do miski z masłem, dodaj wanilinę i kakao. Jeśli chcesz, nie możesz dodać kakao, jeśli nie lubisz smaku czekolady, wtedy krem będzie po prostu kremowy.
Krok 4:
Ubij mikserem lub blenderem, aż uzyskasz jednorodną konsystencję gęstej śmietany.
Krok 5:
Wlej okruchy piasku do miski kremem, dokładnie wymieszaj, aby całe okruchy były pokryte kremem, nie pozostały suche.
Krok 6:
Łyżką stołową lub czystą rozłóż półfabrykat ciasta kruchego z kremem na płaskim talerzu ze zjeżdżalnią. Ciasto jest gotowe. Musisz pozwolić mu dobrze ostygnąć i namoczyć w lodówce, pozostawiając na kilka godzin. W razie potrzeby ciasto można ozdobić świeżymi jagodami lub startą czekoladą, ale ciasto jest tak smaczne, że nie wymaga żadnych innych dodatków smakowych.
Krok 7:
Podawaj ciasto do stołu z herbatą, kawą lub kakao. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g