skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy wszystkie składniki. Ten przepis wskazuje na słoik fasoli i kukurydzy. Otwórz, spuść płyn.
Krok 2:
I na przemian układamy wszystko w misce: kukurydzę
Krok 3:
Fasola. Możesz wziąć absolutnie dowolną fasolę: czerwoną, białą, w pomidorach i bez. Wszystko zależy od Twoich preferencji smakowych. Alternatywnie możesz za każdym razem zmieniać fasolę.
Krok 4:
Krakersy. Weź krakersy, które lubisz najbardziej. Wolę żyto, bez specjalnych dodatków smakowych, aby nie nadawać dodatkowego smaku. Dlaczego żyto? Ponieważ nie są tak szybko kwaśne.
Krok 5:
I majonez )) Smacznego! o Koniecznie spróbuj zaskoczyć gości tym daniem.
nazwałbym go jeszcze "studentem". Co może być prostsze?! Majonez i krakersy to węglowodany, które nasycą organizm, a fasola to białko, którego potrzebuje organizm. Jeśli masz takich mieszkańców w swojej rodzinie, powiedz im o tym przepisie. Jestem pewien, że docenią prostotę i smak potrawy.
jeśli niespodziewanie przyszli goście, a kolacja nie jest jeszcze gotowa... Nie będą w stanie cię zaskoczyć! W końcu teraz masz taki przepis.
Nazywam tę sałatkę tajemnicą i wyjaśnię dlaczego. Sałatka z czterech składników i pozornie co w niej ciekawego?! Ale bez względu na to, ile razy go ugotowałem, pierwszy zawsze odlatuje ze stołu. Cóż, albo na pewno nie dożyje końca wieczoru. Nie odkryłam jeszcze tajemnicy potrawy, ale za każdym razem jestem zaskoczona, gdy jest czyszczona)) co nie może nie zadowolić)
sałatka będzie pasować zarówno na każdy dzień, jak i na świąteczny stół. Zwykle stawiam go na stole dla "statystów". Możesz także gotować na kempingu, na łonie natury - w końcu nie będziesz potrzebować niczego poza miską i łyżką.
w razie potrzeby do sałatki można dodać zioła. Doda pikanterii. Ale wtedy trudno będzie go nazwać "leniwym", ponieważ będziesz musiał umyć i pokroić warzywa. A to już praca.
ogólnie rzecz biorąc, ten przepis można przyjąć za podstawę i eksperymentować tak bardzo, jak pozwala na to Twoja wyobraźnia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g