skład / składniki
metoda gotowania
będziemy potrzebować mieszanki dla niemowląt. Jeśli jest to całkowicie krytyczne, możesz wziąć zwykłe mleko w proszku. Kakao 100 gr trafia do cukierków, a gdzieś 30 gr-do posypania. Ważne-Uwaga-wskazałem cukier puder 200 gr, ale to jest dla słodyczy. W oryginalnym przepisie było dokładnie 200 gr, ale z mieszanką, która jest tak słodka, to za dużo. Ja osobiście dodałam 100 gr i było pyszne))
przesiej suchą mieszankę dla dzieci, Dodaj do niej zmiękczone masło i wymieszaj z cukrem pudrem kakaowym, wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie. Powinna być masa jak grube ciasto.
ściśnij kawałek z tej masy rękami, uformuj kulkę, zwiń w kakao i rozłóż na naczyniu w odległości od siebie (lepiej wziąć płaską tacę). Możesz rzeźbić kulki, możesz szyszki, kostki-jak chcesz. To znaczy, aby nadać swoim cukierkom dowolny kształt.
teraz wkładamy tacę z cukierkami do lodówki, aby zamarzła. Za godzinę możesz już zjeść pyszne)))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g